Nyhetsarkiv

På sommaren när värmen slår till påverkas vi olika mycket av de höga temperaturerna. Här är några viktiga råd från 1177.
Läs mer . . .

Fritidshusens betydelse

På uppdrag av Flens kommun utfördes en kartläggning som belyser kommunernas möjligheter och utmaningar kopplat till fritidshusturism. I kartläggningen fokuseras på påverkan av ekonomi, kommunal service och samhällsplanering.
Läs mer . . .

Sommarinformation IP Only

Status för fiberutbyggnaden i Dunkers är att det i skrivande stund pågår schaktarbete i den södra delen av området. Arbetet med att schakta kommer pågå under hela sommaren.
Läs mer . . .

Årsmöte Stålboga byalag

Ett flertal medlemmar hörsammade kallelsen till årsmötet i Sjödala, Fagersnäs på söndag 21 juli.
Läs mer . . .

Glad midsommar

Glad midsommar önskar Stålboga byalag.
Läs mer . . .

Yoga vid sjön

I sommar erbjudar Café Björndammen gäster, vänner, grannar och dig som bara har vägarna förbi yogalektioner på gräsmattan framför sjön.
Läs mer . . .

Glad nationaldag!

En riktigt glad nationaldag.
Läs mer . . .

Stålbogas sommaraktiviteter

Sommar i Stålboga bjuder på härliga evenemang, med både dans, musik och vandring i vårt samhälle. Här är en översikt.
Läs mer . . .

Fiberutbyggnad

IP Only AB informerade idag om statusen med fiberutbyggnaden i Flens kommun.
Läs mer . . .

Sommarevenemang 2019

Musik, mässor, skådespel, marknader. Våren och sommaren 2019 bjuds på många aktiviteter i Malmköping och omgivningen till alla mellan 1 och 111 år.
Läs mer . . .

Glimten 2 - 2019

Glimten 2 - 2019 är ute nu. I denna utgåva kan du bland annat läsa om Malmköpings bibliotek, val till Europarlementet och den kommande Gammaldagsmarknad.
Läs mer . . .

Medlemsavgift 2019

Kom ihåg att förnya din medlemsavgift för år 2019. Du är viktig för Stålboga byalag!
Läs mer . . .

Kontrollista fritidshus

Det rekommenderas att när du kommer till fritidshuset, gör det gärna som en rutin att se över husets ut- och insida för att kartlägga om något behöver åtgärdas efter vinterhalvåret.
Läs mer . . .

Status bredbandsutbyggnad Dunker

P-Only skickade ett mail till alla kunder med statusinformation om bredbandsutbyggnaden.
Läs mer . . .

Håller isen?

Just nu är många isar i Sörmland mycket svaga. Hur vet du att isen håller om du ska ge dig ut på en sjö?
Läs mer . . .

Ny planering väg 55

Trafikverket säger att den aktuella vägsträckan på riksväg 55 är en av de mest prioriterade i Sörmland. Trafikverket har nu tillsatt en särskild projektledare som ska leda arbetet med att planera för hur den aktuella vägsträckan ska byggas om.
Läs mer . . .

Julhälsning

Läs mer . . .

Julens Glimten

Årets sista Glimten finns nu att läsa. I tidningen kan du läsa om bland annat byabussen i Dunker.
Läs mer . . .

Nya tidtabeller tåg och buss

Denna vecka genomfördes en rad justeringar i tidtabellerna för såväl tåg och buss.
Läs mer . . .

Visa dig med reflex

Med reflex syns du som gående på ungefär 125 meters håll i mörker om du möter en bil med påslaget halvljus. Om du har mörka kläder och inga reflexer så ser inte en bilförare dig förrän hens bil är 20–30 meter bort.
Läs mer . . .

Glimten 5-2018

Höstens exemplar av tidningen Glimten kom i veckan. I denna utgåva kan du läsa om bland höstlovskul i Flens kommun.
Läs mer . . .

IP-Only informerar

I fredags informerade IP-Only om bredbandssatsningen i Dunkersområdet (i vilket Stålboga ingår). Informationen skickades via e-post.
Läs mer . . .

Gott om svamp

Ute i skogen finns det gott om svamp i alla möjliga sorter. Karljohan, kantareller, trattisar, svarta trumpetsvampar, soppar och mycket annat. Svampplockning är en hobby som kan rekommenderas åt alla. Det är hälsosam motion att gå i skogar och söka svamp.
Läs mer . . .

Fiberarbete i full gång

Fiberbyggnationen i Flens ommun enligt IP-onlys nya arbetssätt pågår för fullt. Det innebär att företaget bygger klart ett område och går sedan vidare till nästa område.
Läs mer . . .

Polisen informerar

Det har skett inbrott i villor vid två tillfällen den senaste månad i Flens kommun. Det förefaller som att gärningspersonerna är intresserade av att stjäla nyare bilar. Polisen jobbar med att utreda de aktuella inbrotten.
Läs mer . . .

28 juli: sommarmusik i Stålboga

Även i år bjuder Stålboga byalag upp till musik i sommarkväll. Pär "Drömtorparn” Bäckström spelar allt från Abba till Pettesson Berger.
Läs mer . . .

Totalt eldningsförbud

Länsstyrelsen Sörmland meddelar att det råder ett totalt eldningsförbud i hela Sörmland från och med torsdag 26 juli. Det totala eldningsförbundet innebär att man heller inte får elda och grilla på egen tomt.
Läs mer . . .

Mycket lyckad vandring

Stålboga byalag arrangerade en mycket lyckad Stålbogavandring under söndagen 22 juli. Ett drygt 40 tal personer gick med i vandringen.
Läs mer . . .

22 juli: Stålbogavandring

Var med i Stålbogavandringen och hör hur det var i Stålboga en gång i tiden. Under kunnig guidning upplever vi hur det var förr i vårt underbara samhälle.
Läs mer . . .

Eldningsförbud i Sörmland

I samråd med länets kommuner meddelade Länsstyrelsen i Södermanlands län igår (dvs onsdag 18 juli) att man utfärdar tillfälligt eldningsförbud i Södermanlands län.
Läs mer . . .